Ma-Zon 08.00-21.00 uur
0639191771

Zwangerschapscursus

Voor alle bekken en zwangerschaps gerelateerde trainingen

 • Bekkentherapie
  Ik ben gespecialiseerd in bekken en rug problematiek rondom de zwangerschap en geschoold bekkentherapeut en co begeleider centering pregnancy. Voor bekkenpijn en bekkenbodemtherapie kan je individueel begeleid worden in de praktijk.
 • Zwangerschapscursus
  Ben je op zoek naar een leuke en actieve aanpak om je voor te bereiden op de bevalling, dan is deze cursus iets voor jou. Het doel van de cursus is een optimale voorbereiding op de bevalling. De cursus is compact, praktisch en informatief. Wij beschikken over de laatste inzichten met betrekking tot de periode rondom de zwangerschap. Je wordt op professionele wijze begeleid door een oefentherapeut Mensendieck.
  Kosten: 3 lessen voor € 250,00
  Nieuw: snelcursus van 1 dag.
  Wil je goed voorbereid zijn op je bevalling maar niet meedoen aan een hele cursus? Dan is de 1 daagse snelcursus een goed alternatief. In 2 uur leer je zowel ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen als de juiste perstechniek en pershoudingen aan. Zowel met als zonder partner te volgen.
  Kosten: € 150,00
 • Training na de Bevalling
  Oefenen en trainen na de bevalling op basis van Mensendieck en Perfect Pilates
  Na de bevalling neemt de belasting toe, terwijl de belastbaarheid door zwangerschap, bevalling en evt. borstvoeding verminderd. Vrouwen die voor en na een bevalling overeen goede algehele conditie en spierconditie beschikken, vertonen minder uitval en herstellen sneller. Vrouwen zijn fitter, ook voor en bij een volgende zwangerschap. De cursus is erop gericht je spieren, je houding en je conditie na de bevalling weer op niveau te brengen. Het is een pittige en opbouwende training. Er wordt aandacht besteed aan het trainen (versterken en conditie) van de spieren die tijdens de zwangerschap en bevalling zwaarder belast zijn geweest, waaronder de bekkenbodem– en buikspieren. Ook aandacht voor de spieren die belast worden bij de verzorging van je baby, zoals de rugspieren, nek-en schouderspieren, arm- en beenspieren. Het hervinden van de stabiliteit van het lichaam is nu belangrijk. Er wordt kort ingegaan op je houding algeheel en tijdens het verzorgen en dragen van je baby. Na de cursus is het spierstelsel en je conditie op een dusdanig niveau dat je over kunt gaan op reguliere training en sportbeoefening. Veel vrouwen beginnen 6-10 weken na de bevalling. Eerder kan als je je goed voelt en later is nooit een probleem.
 • Vergoeding
  Ik heb contracten met alle zorgverzekeraars en de therapie en cursussen worden vergoed uit de aanvullende verzekering.