Ma-Zon 08.00-21.00 uur
0639191771

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) Samen Sportief in Beweging

Wil jij 2024 gezond(er) van start gaan? 

Vanaf januari 2024 gaan we in Zandvoort van start met de gecombineerde leefstijlinterventie Samen Sportief in Beweging (SSIB). Dit is een programma waarin je advies en begeleiding krijgt over gezonde voeding, gezonde gewoontes en voldoende beweging. Door hierin veranderingen te maken die je kunt volhouden, wordt jouw gezondheid beter en voorkom of verminder je gezondheidsklachten.

Dit programma wordt vergoedt vanuit de basisverzekering van alle zorgverzekeraars, dit betekent dat deelname kosteloos is.

Het traject duurt 2 jaar en bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken onder begeleiding van de leefstijlcoach. Samen met de leefstijlcoach, diëtist, sportbegeleider en buurtsportcoach stel je een plan op. In het 1e jaar ligt de focus op verandering van leefstijl en het 2e jaar is vooral gericht op het volhouden van deze verandering.

Het resultaat van meedoen aan een GLI is dat u zich fitter en gezonder voelt en dat u ontdekt hoe leuk samen sporten is. Kortom, u leert:

 • meer bewegen
 • gezonder eten
 • goed slapen en ontspannen
 • hoe u om kunt gaan met problemen waardoor u slechter voor uzelf zorgt, zoals stress
 • hoe u de gezonde leefstijl kunt volhouden

  U mag meedoen als u 18 jaar of ouder bent en overgewicht of obesitas heeft. U heeft een verwijzing van uw eigen huisarts nodig. De huisarts bepaalt of u overgewicht of obesitas heeft aan de hand van uw BMI. 
  Als uw BMI tussen de 30 en de 40 ligt, dan mag u altijd meedoen aan de cursus. Als u een BMI heeft tussen de 25 en 30 dan moet u een verhoogde kans hebben op suikerziekte en/of hart- en vaatziekten.
  U kunt zelf nakijken wat uw BMI is bijvoorbeeld via deze link.

  Ben je enthousiast geworden? Meld je dan snel op 1 van deze manieren aan:
 • Meld je aan via deze link Ik wil starten met gezonder worden
 • Neem contact op met de leefstijlcoach Danielle Westra-Esser: info@healthcenterzandvoort.nl
 • Vraag je huisarts of medisch specialist om een verwijzing naar de GLI interventie Samen Sportief in Beweging via ZoHealthy Leefstijl & Preventie